sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Omena

Valokuvatorstain viikon teema on Syksy. 

Haasteessa muistutettiin myös että kyseessä ei ole kilpajuoksu tai muukaan kilpailu vaan aikaa kuvaamiselle on koko viikko. Päätin että vaikka mikä olisi odotan ainakin viikonlopun yli ennen kuin julkaisen mitään. Monta kertaa on käynyt niin että haasteen julkaisun jälkeen saan paremman idean. Nytkin odotus kannatti. Jos en olisi odottanut viikonloppua, olisi kuvaksi tullut joku tylsä sieni pihasta. Sen sijaan saatte nyt kokonaisen kuvadokumentaation aiheesta omena, sillä pääsin katsomaan mehustamon toimintaa.

 Omenat kasvaa puussa.
 Kypsä omena putoaa maahan.
Omenat kerätty, voidaan lähteä mehustamolle.

 Mehustamolla omenat punnitaan.

 Tarvitaan myös tyhjiä, puhtaita lasi pulloja.

 Omenat kaadetaan silppuriin.

 Omenasilppu taitellaan harson sisään.

Harsot pinotaan puristimeen.

 Puristettu mehu pastöroidaan ja pullotetaan.

 Valmista mehua.

 Osan omenoista voi nauttia sellaisenaan.





Kiitos Makkolan-Kuokkalan maa- ja kotitalousseuran naisille mehuaseman toiminnan esittelystä.








3 kommenttia:

  1. Kannatti odottaa, kiva kuvasarja, ja tuotamehustamista tehdään nyt hartiavoimin siellä ja täällä.

    VastaaPoista
  2. Onpa joskus tullut tuotakin tehdyksi. Kymmeniä vuosia sitten. Hieno kuvasarja.

    VastaaPoista
  3. Tuttua puuhaa vuosien takaa!Omat omppumehumme odottavatkin tällä erää hakua Makkolan "mehustamolta" terästettynä aronioilla!
    Kohta varmaan päästään maistelemaan:)

    Kiitokset tässä näin kaikille mukana olleille mehustajille!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, kiva kun kävit!