perjantai 27. huhtikuuta 2012

Kamera poikineen

Kotona on kameroita. Karkean arvion mukaan tusinan verran, eikä siinä ole vielä kännykkäkamerat mukana.

Ensimmäisen kameran siis oikean kameran jossa on suljin ja laukaisija sain 7-vuotiaana ukilta. Ohjeena oli että tää olis hyvä juttu ja käytä sitä harkiten.  Agfamatic 50 oli käytössä, siitä harkinnasta nyt niin tiedä, kunhan räpsittiin kuvia.

Lapsuuden kodissa oli toki muitakin valokuvauslaitteita joita olen sitten haalinut omiin nurkkiin "museoitumaan".
Vasemman puoleinen oli faijan mustavalko kamera ja oikea puoleinen minolta oli sitten mutsi värikamera. Kirja on kirjasto poisto mutta ei lapsuuden kodista. Sopii vain aiheeseen hyvin.

Ensimmäisen oman järkkärin ostin omilla kesätienesti rahoilla 15-vuotiaana. Kyseinen Minolta palveli monta vuotta perheen parhaana kamerana ja minun henkilökohtaisena harraste välineenä. Filmiaikoina harrastus oli kovinkin tyyris, kun ei ollut pimiötä käytettävissä.

Minoltaa seurasi Canonin eos 300 filmijärkkäri ja sitten muutama hassu digipokkari. Ensimmäisen digipokkarin lahjoitin anopille, joten se ei enää kotoa löydy. Kaikki edellä mainitut kylläkin.

Seuraava kamara hankinta on niin kutsuttu pikku kamera.
Canon PowerShot SX100 IS
Jos kameraan voi rakastua niin tässä se on. Se joka on ollut eniten käytössä ja jonka kyvyt osaan hyödyntää alusta loppuun. Tällä "lelulla" on kuvattu kuuta ja murkun suuta. Valitettavasi kaverin matka alkaa olla liki lopuillaan, joten on jo saanut seuraajan, PowerShot SX150 IS. Kyseinen kamera ei ole kyllä missään määrin edeltäjänsä veroinen.

Mutta en minä pelkillä pokkareilla kuvaa. Kameran virkaa taloudessa hoitaa Canonin 1000D. Aikanaan olisin halunnut Canonin 450 digijärkkärin, mutta se oli juuri parahiksi loppu. Aikaini pähkittyä ja todettua että 1000D on jopa kevyempi valinta oli helppo.  Kamera on todellakin järkkäriksi melkoisen kevyt ja hieman lelun tuntuinen jos vertaa vaikka nikonin vehkeisiin, mutta kun canon on mun merkki ja ja ja...
Canon 1000D ja sen hilpeät helpeet.

Lisäksi kotoa löytyy muutakin kamera tavaraa, mutta niistä joskus toiste lisää. 

Loppuun vielä vanha kunnon laatikko kamera.

Näpsä <3

1 kommentti:

  1. Olipa siinä monenlaista kameraa. Valokuvaus on teillä ollut selvästi koko perheen harrastus ja ilo!

    Meidän perheen eka kamera oli AGFA Agfamatic 200 sensor. Äiti sillä yritti ottaa kuvia, mutta jostain syystä hänen näpeissään ei salamakuutio oikein toiminut, joten minä aloin ottamaan perhekuvat! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, kiva kun kävit!