maanantai 3. maaliskuuta 2014

Madeira osa 3, ruokaa


Reissussa tulee aina nälkä. Viikossa toki monta kertaa. Tähän on koottu viikon parhaat palat.
Yllä on  lautaseni hotellin aamiaiselta.

Tässä on reissun eka murkina, kasvisruoka koneessa. Huomatkaa jälkkärinä hedelmäsalaatti.

Kohteessa piti syödä sitten kunnon ruokaa. Tai juoda riittävästi. Kuten kuvasta näkyy myös kielipitkällä -blogiin on tulossa päivityksiä, jahka matkalainen toipuu reissustaan.

Valkosipulileipää on aina tarjolla kaikkialla. Se maksaa, mutta on todella hyvää.

Esimerkiksi tämän kanssa. Tämä on Madeiralainen tomaattikeitto uppomunalla. Ihan parasta. Tätä saa kaikkialta ja aina edulliseen hintaan.

Jälkkäriksi kahvia. Small cup on aina expressoa. Large on sitten iso kuppi expressoa.

 Tämä vaaleanpunainen ravintola löytyy vuorelta. Tämä paikka on nimeltään Casa de Abrigo do Poiso. Oli lounasaika ja päätimme syödä kevyesti. Listalta löytyi mm

Madeiralainen valkosipulikeitto

Kanariisikeitto

Juustosalaatti ja tomaatti keittoa.

Illalla oli uudestaan nälkä, sillä päivään mahtui reippailuakin.
Koko seurue 10 henkä lähti syömään ravintola Le Jardiniin.


Juomat esittelyssä vasemmalta oikealle.
madeiraa aperitiivinä, punaviiniä ja vettä.

Tätä herkkua ei saa Suomesta. Brisa Maracujá on paikallista limpparia ja maistuu passiohedelmälle. Aivan taivaallista. Tätä tuotiin matkalaukussa kotiin muutama pullo.

Perinne ruuilla jatketaan. Annos on Espetada eli perinteinen lihavarras naudanlihasta.
Vasemmalla on peruna kuutioita ja oikealla länsimaiset ranskikset. Huomaa porkkana.

Lihat roikkumassa.

Annokseen kuului kylkisalaatti. Huomioikaa kurkut!

Paikka esitteli meille innolla omaa suomenkielistä listaansa.
Jos ruoka oli taivaallisen hyvää ja palvelu loistavaa, ei samaa voi sanoa käännöksistä. Google käännökset oli sitä luokkaa että lontoon kielinen lista oli ymmärrettävämpi kuin tämä. Huomatkaa annos 57.

Vaikka listan mukaan tarjolla on jätskiä jointilla, moni meistä halusi flambeeratut letut.


Ravintolassa oli yksi kokki pelkästään liekittämistä varten. Ensin lorotetaan panulle ja sitten...


... liekitetään... kaveri oli selkeästi pro sillä kulmakarvat ja otsatukka ei näyttänyt kärvähtäneeltä.

Yksi kuitenkin tilasin viikinkijäätä ja jointin.

Letut oli silti paras. Huomatkaa että le Jardinin omat letut tarkoitti maracujá lisuketta ♥

Seuraava maininnan arvoinen ravintola löytyy Caniçal nimisestä kaupungista.
Ravintolan nimi on Cabrestante Restaurant


Steak with egg

Lasten annos. Katsokaa tuota annoskokoa! 

Meitä oli kolme aikuista ja kaksi lasta ja ruokaa tuli paljon, hinta oli edullinen ja laatu loistava. Mistä tiedän että laatu on hyvää? No meidän lounastaessa tarjoilijamme asettui lounaalle viereiseen pöytään!

Kolmas ravintola on itseasiassa jo ollut esillä. Tämä on kuitenkin lempi ravintolani koko Madeiralla. Kävin nimittäin syömässä samassa paikassa kolmesti.

Ensimmäisenä päivänä, toiseksi viimeisenä päivänä ja viimeisenä päivänä. Minkäs sille voi jos tykkää?


Steak Madeira 

Ja kylmä Coral. 

Loppuun vielä koostetta Madeiran ruuista ja juomista.

Madeira väkevä viini josta paikalliset ovat ylpeitä.

Espetada, joka tässä on tehty perinteisesti puutikkuun. Tämä medium tosin oli osittain lähempänä raakaa.

Kahvi on vahvaa ja iso on sitten tripla espresso.

Viina on ponchaa joka parhaimmillan on maracuján kanssa sekoitettua. Voin kertoa se kihahtaa nuppiin.











2 kommenttia:

Kiitos kommentista, kiva kun kävit!