sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Projektina lentopelosta eroon

Numerokuvien viikon numero 23.


Lentopelosta kärsii moni. Se vaikeuttaa jossain määrin elämää, ei toki arkea, mutta esimerkiksi loman suunnittelua se hankaloittaa melkoisesti. Eikä matkustaminen lentopelkoisen kanssa ole missään määrin hauskaa. 


Apua on silti saatavissa. Lentoyhtiöt järjestävät mm pelon hallinta kursseja. Nuo suolaisen hintaiset kurssit eivät hintansa takia ole kaikkien ulottuvilla. Joten täytyy keksiä jotain muuta millä helpottaa perheen jäsenen jännitystiloja tulevia lentoja ajatellen.

Ensin etsimme netistä ohjeita. Sivulta  http://www.lentopelko.fi/ löytyikin paljon tietoa.


Seuraavaksi etsin tietoa ihmisistä jotka ovat päässeet eroon lentopelosta kotikonstein. Sain vinkin ylen ohjelmasta Ilmailun taustapeili. Siinä seuraataan 4 jakson verran lentoa Helsingistä Pekingiin. 


Eli toimintaan. Teini käytti yhden iltapäivän kuuntelemalla kaikki jaksot putkeen. Seuraavaksi hän etsi ja luki netistä tietoa mm lentokoneista, lentokoneiden moottoreista, turbulensseista yms. ilmailuun liittyvästä.


Lopulta lähdimme Ilmailumuseoon katsomaan pelottavia koneita lähempää. Museosta löytyi mm simulaattori jolla saattoi kokeilla hävittäjälentäjänä olemista.


Miten tämä kaikki liittyy numeroon 23? Ei muuten mutta päätin museossa löytää numeron 23 :D

Ja löytyihän se

Potkurin lavasta

Kirjoituskoneesta
 
 Radiosta 

Ja pienoismallin vuosiluvusta.

Entä auttoiko tämä rautaiskuuri? Jää nähtäväksi. 
Seuraava lento on jo varattu.

2 kommenttia:

Kiitos kommentista, kiva kun kävit!