torstai 3. heinäkuuta 2014

Kolmården, Ruotsissa osa 1

Päätettiin loman kunniaksi lähteä Ruotsiin muutamaksi päiväksi, vaikka olen vannonut etten matkusta mihinkään. No, ainakaan en lentänyt.

Ensimmäinen käyntikohde oli Kolmården. 

Ollaan joskus vuonna 2004 käyty edellisen kerran. Sitä reissua kuvaa parhaiten lause: "Väärät norsut!" Lapsi oli tuolloin toivonut näkevänsä oikean norsun. Kolmårdenin norsut on intiannorsuja eli hieman pienempiä kuin afrikannorsut. Emme voineet kuvitellakaan, että nelivuotias erottaisin lajit. Kun norsuja vihdoin näkyin, kiukku, raivo ja itku oli ihan mieletön. Asian lopullinen totuus tapahtui paluumatkalla Ruotsista, kun pysähdyttiin Zoolandiassa jossa silloin vielä oli yksi afrikannorsu. Lapsi huusi jo portilta:" Siinä on norsu niin kuin sen olla pitää!"

Nyt reissu sujui huomattavasti paremmalla fiiliksellä ja mieletön tuuri seurasi meitä. Ensin laivasta poistuimme ensimmäisten joukossa, sitten saimme liput ensimmäisten joukossa ja koko päivän kuljimme pahimman ruuhkan edellä.  Mutta antaa kuvien kertoa lisää.

Kolmårdenin tyhjä parkkipaikka klo 8 paikallista aikaa

Leikkiviä karhunpentuja

Ehkä rumin näkemäni eläin.

Ahma

Karmivin peto

Villit naakat

Tapiiri

Maailman suurin jyrsijä

TiikeritHellä hetki villikoirilla

Villikoirien leväleikki

"pyllerö"

Hylje tuntui tykkäävän parrakkaasta miehestäni ja suoritti lukuisia lähestymisiä ja kiepautuksia hänen valitsemissa ikkunoissa. 

"Suomen jääkiekkojoukkue kesälomalla", totesi  nyt jo teini-ikiäinen lapsi.

Emokarhu imettää

Niitä vääriä norsuja

Kameli.

Loppuun vielä Tropicariumin eläimiä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, kiva kun kävit!