maanantai 24. elokuuta 2015

Salpalinjamuseo, Miehikkälä

Mökkimatkan seuraava pysäkki oli Miehikkälässä Salpamuseossa. Sateen riippuessa taivaanrannassa uskaltauduimme ulkomuseoon kiertämään yhden sateenvarjon kanssa.

Juoksuhautasokkeloita

Panoraama ilmavalvontatornista


Voi hyvin kuvitella että täältä näkyy rajan yli hyvällä säällä. 

Hieman erikoisempi kuvakulma selfieen.

Tällainen tähystäjä oli täälläkin matkassa.

. 
 Kostean kesän merkit korsun ovella

Panssariesteitä ja panssarivaunu


Demonstraatio kivien asettelusta
  
Bunkkerin aseistusta

Bunkkerin tähystäjän tikkat

Bunkkerin keittiö

Kun bunkkeri on rinteessä jossa "omapuoli" on mäen päällä, joutuun bunkkeriin laskeutumaan portaita pitkin. Kostealla kelillä nämä oli märät.

Muistokivi.

Miehikkälän Salpalinja-museo on  perustettu vuonna 1987. Museo esittelee Salpalinjan rakentamista. Näyttely koostuu sisällä olevasta näyttelystä ja multimedia esityksestä sekä ulkomuseosta  kallioisessa metsämaastossa. 

Alue on hurjan laaja joten aikaa saa kulumaan vaikka koko päivän. Itse valitsimme keskipitkän reitin muutamalla ylimääräisellä poikkeamalla.Museoalue on rakennettu aikoinaan vahvennetun komppanian puolustuskeskukseksi.

 Näyttelyrakennukset on esteettömät ja ulkonakin pääsee jonkin verran liikkumaan pyörätuolilla, mutta kuten kuvistakin näkyy osa kohteista vaatii portaissa kulkemista. Tarvittaessa kuulemma järjestävät sisätiloissa virtuaalikierroksia alueelle.

 Suosittelen tutustumaan.

Meillä matka jatkui kohti lounasta ja mökkiä. Melkoinen harmistus sattui kohta museolta lähdön jälkeen, kun vastaan tulevasta rekasta kimposi iso kivi suoraan tuulilasiin  ja kuljettajan näkökenttää tuli viiden sentin halkaisijalla oleva reikä. Onneksi ei oltu moottoripyörällä liikkeellä. Olisi ollut pahempi tälli. Nyt selvittiin kovalla harmistuksella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, kiva kun kävit!