keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Mökillä oloa

Lomalla käytiin siis mökillä. Mökiltä käsin tehtiin monta retkeä, mutta aikaa jäi myös mökillä oloon. 


Tänä kesänä säät ei suosineet. Milloin satoi kaatamalla vettä, milloin tihutti. Aurinkoa ei juuri näkynyt.  Mistä sitä vettä oikein riittikin niin paljon?


Onneksi sateen jälkeen koittaa pouta ja voi yrittää edes vähän kuvata mm kukkia. 

Mökin fasiliteeti ei ole kaikkein fiinimpiä, mutta toimivia. Kuoppa eli maakellari on kesälläkin viileä. Tosin nykyään emme säilytä siellä ruokaa, kun käytössä on kaasujääkaappi. Huussissa asiointi sujuu kesässä ihan mukavasti. Pakkasella ja pimeällä se ei ole ihan niin mutkatonta. Huomatkaa käsien pesupiste oven vieressä.


Ja kun se aurinko paistoi oli mukava istua ulkona lukemassa kirjaa.


Auringosta nauttii myös sisiliskot. Varsinkin tiineenä olevat naaraat lepäävät auringossa isoine vauvamahoineen. Tänä vuonna oli niin kylmää ettei ehditty nähdä liskovauvoja. Yleensä ovat jo heinäkuun puolivälissä vipeltämässä, mutta nyt mammat olivat vielä mahoineen yhdessä koossa.


 Toki mökillä syödään hyvin. Välillä nautitaan kahvit.
  
Kun aikansa kuluksi koluaa laatikoita saattaa eteen tulla hyvin yllättäviä esineit. Hellesens paristot on ostettu aikoinaan Esson bensa-asemalta. Essoja ei ole ollut liki kymmeneen vuoteen. Silti pakkasista ja muista huolimatta tämä paristo oli siisti eikä ollut vuotanut ja valunut. Melkoisen laadukas!


Iltaisin aikaa kulutetaan pelaamalla. Tämän kesän uutuus peli oli maailmanihmeet. Piti tunnistaa erilaisia nähtävyyksiä eri maanosista. Melkoinen peli. Osa oli helppoja, osa taas aivan kammottavan vaikeita.Varhain aamulla saattaa nähdä järven päällä kevyttä sumua. Hiljaisella järvellä kaikuu vain kuikkien kutsuhuudot ja se ihana kronk-ääni.


  
Jonkin verran mökillä oloon kuuluu myös huoltotyöt. En nyt kuvannut huussin tyhjennystä, mutta numeroviittojen kunnostus maalaus kuvattiin. Samalla näkee allekirjoittaneen mökki-lookia. Taivaan vanha clubA verkkarit ja liian isot t-paidait. Mitä sitä sen kummempia pukee, metsässähän sitä ollaan!

Vaan viikko on niin lyhyt aika ja sitten on aika lähteä kotiin. Kutostien kautta ajettiin tälläkin kertaa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, kiva kun kävit!