torstai 31. lokakuuta 2013

Pariisissa osa 12, Forum des Hallesin työmaa

Älkää kuulkaa luulkokaan etteikö tällä reissulla olisi yritetty bongata mittamiehiä. Ei näkynyt ei. Siispä kostoksi laitan kokonaisen päivityksen liittyen viereiseen työmaahan!


Les Hallesin alue on perinteinen kauppapaikka. Täällä on käyty kauppaa jo 1100-luvulla. Kuten suurissa kaupungeissa usein, muutoksia on vuosien saatossa tapahtunut. Nykyinen Forum des Halles on perustettu 1979. Sen tieltä purettiin vanha hedelmä- ja kasvistukkukauppahalli.Kuten kuvista näky taas on tulossa muutoksia. Aluetta rakennetaan ja kehitettään. Alueen pitäis valmistua vuonna 2016, mutta vielä on paljon tehtävää.


Nykyisellään alueella on kolmessa kerroksessa kauppoja, elokuvateatteri ja elokuva-arkisto, uima-allas, metroasema ja juna-asema. Alue on osittain vaikea kulkuinen, mikä johtuu työmaasta. Silti jos tykkää shoppailla niin täältä löytyy kauppaa ja ravintolaa ettei tarvitse maanpäälle edes nousta. Muistan että edellisellä Pariisin reissulla meitä varoiteltiin alueen sokkeloisuudesta. Silti siellä piti käydä. Niin nytkin.

Châtelet Les Halles ja siihen yhteydessä oleva Les Halles ovat yksi Pariisin suurimpia metroasemia.

Täältä alkoi meidän Pariisi ja tänne se loppui, sillä hotelli oli tämän juna-aseman läheisyydessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, kiva kun kävit!