maanantai 21. lokakuuta 2013

Pariisissa osa 2, La Tour Eiffel

Olin aikeissa laittaa toiseksi osaksi ruuan, mutta tiedän että tätä osiota odottaa yksi matkakumppani enemmän kuin muita. Siispä kummitytön iloksi Eiffel!

Vuonna 1889 oli Pariisissa maailman näyttely, jonka kunniaksi torni pystytettiin. Siitä on kehkeytynyt koko Pariisin symbooli jossa vierailee miljoonia kävijöitä vuodessa.

Torni sijaitsee Seinen etelärannalla, Champ de Mars nimisessä puistossa.


Torni on perustettu 2 metrin syvyyteen. Tuntuu uskomattoman matalalta perustukselta rakennukselle joka oli 30 vuotta maailman korkein ja jonka runko paino on 7300 tonnia. Torni koostuu noin 18000 metalliosasta ja sen antenni kohoaa 324 metrin korkeuteen. Vertauksena Helsingin Pasilan TV-torni, joka on "vain" 146 metriä korkea.Ylimpään eli kolmanteen kerrokseen päästään hisseillä. Ensimmäisellä, kaksikerroksisella hissillä noustaan maantasosta toiseen kerrokseen jossa vaihdetaan hissiä. Sillä päästään ylimpään eli kolmanteen kerrokseen. Hissilippu ylös maksaa aikuiselta tänä vuonna 14.5 euroa. Lippu kannattaa hankkia etukäteen, sillä paikan päällä voi käydä ilmi ettei ylös ole asiaa ilman ennakkolippua. Ennakkolipulla pääsee jonon ohi, mutta sitä ei ole merkitty kovin selvästi. 

Kaikille torniin haluaville tehdään turvatarkastus. Torniin ei saa mukaan mitään isoa, joten kevyillä kantamuksilla on parasta liikkua. Lisäksi paikka houkuttaa taskuvarkaita, sillä ruuhkat ovat aivan mielettömät.

Mielettömät on myös maisemat ylhäältä. Yllä olevassa kuvassa näkyy (suurennettuna) myös ihmisten varjot. Ihmiset ovat nuppineulaa pienempiä pisteitä.

Näkymä Riemukaarelle

Tornin huipulla on kiikareita joita voi rahaa vastaan käyttää.

Meillä kävi uskomattoman hyvä tuuri, sillä torni oli heti aamusta kirkkaassa valossa.

Todistuksena siitä tornin varjo Jardins du Trocadérolla.

Seuraavana aamuna torni kylpi sumuverhossa vielä puolen päivän aikaan.
Tämän kuvan lisäsin puhelimeen taustakuvaksi :D


1 kommentti:

Kiitos kommentista, kiva kun kävit!