lauantai 26. lokakuuta 2013

Pariisissa osa 7, Louvre, rakennus

Perjantai aamu oli sumuinen ja kokokaupunki oli peittynyt valkoiseen usvaan.

Hotellilta oli muutaman minuutin kävelymatka Louvreen.

Matkalla ehdimme ihailla Louvren rakennusta.

Mahtavia kaariholvattuja käytäviä

Ja sisäpihan valtavaa lasipyramiidiä.

Linnan pihalla pyöri hääpareja kuvaamassa ja kuvauttamassa itseään.


Louvre on perustettu 1190-luvulla jolloin paikalle alettiin rakentamaan ensimmäisiä linnoituksia. Näistä on jäljellä enää perustuksia linnan kaakkoiskulmalla. Linnaa on myöhemmin rakennettu voimakkaasti ja sen tyyli on muuttunut aikojen saatossa. Lisäksi linnaa on laajennettu ja muutettu aivan viime vuosidalle asti, jolloin linnan pihalle rakennettiin valtava lasipyramiidi, jota ympäröi kolme pienempää lasipyramiidiä.Muista juuri pyramiidit edelliseltä Pariisin vierailulta. Silloin oli kuuma kesä ja paikalliset uittivat varpaitaan pyramideja ympäröivissä suihkulähteissä. Nyt oli sen verran kylmä että altaissa oli vain lokkeja ja joku vettä ihmettelevä turisti.

Massiiviseen rakennukseen pääseminen vaatii kärsivällistä jonottamista turvatarkastukseen. Ennakkolipulla pääsee eri jonoon, joka johtaa ihan samaan turvatarkastukseen. Varsinkin pyramiidin sisäänkäynnillä on jo aamulla isot jonot. 


Meillä kävi hirmuinen tuuri ja pääsimme ajoissa paikalle. Emme hankkineet ennakkoon lippua vaan luotimme suomalaiseen sisäsyntyisen tunnin aikaeroon. Olimme paikalla kiinalaisten ja japanilaisten turistien kanssa. 
Aamun varhaisin jono oli vain turvatarkastukseen, sillä lippukassoille ei ollut jonoa. Tilanne ehti muuttua kyllä radikaalisti parissa tunnissa, jolloin sisällä ala-aulassa oli jo hirmuinen kuhina ja pitkät jonot palvelutiskeille. Lippuautomaateille sen sijaan oli lyhyemmät jonot. 


Pois lähtiessä huomasimme että pihalla turvatarkastukseen jono oli aivan järjettömän pitkä. Helpommin olisi päässyt sisään metroaseman yhdyskäytävän kautta.


Taidetta ihmettelen sitten seuraavassa postauksessa.

1 kommentti:

  1. Louvre on kyllä upea paikka! Nähtävää on niin paljon, ettei yhdellä käynnillä ehdi millään nähdä kuin murto-osan kaikista ihanuuksista!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, kiva kun kävit!