maanantai 10. maaliskuuta 2014

Madeira osa 10, lentokenttä

Seuraavaksi perehdytään Madeiran lentokenttään. Laitan sen tähän kohtaan, koska siitä aloittaminen olisi ollut a) tylsää ja b) liian ilmeistä. Sen sijaan olen nyt ehtinyt kuvien kanssa neljänteen päivään ja näin ollen olen matkalla lentokentän ohi. 


Madeiran lentokenttä on avattu 1964. Tuolloin kenttä tuli kuuluisaksi vaarallisen lyhyestä kiitotiestä joka alkoi merestä ja päättyi mereen. Alkuperäisellä kentällä oli pituutta vaivaiset 1600 metriä. Kentän pahin onnettomuus sattui 1977 jolloin TAP Portugalin lento Brysselistä Lissabonin kautta Madeiralle yritti laskeutua huonossa kelissä. Tämän jälkeen kiitotietä jatkettiin 80-luvulla 200 metriä.


Nykyinen kenttä on kokonaan uusi ja rakennettu 2000 luvulla. Sitä varten merestä vallattiin keinotekoisesti maata ja itse kietotie kohotettiin pilareiden päälle. Nyt kentän pituus on 2781 m


Kenttä on rankattu silti 9. vaarallisimmista kentistä. Ja siltä se todella tuntui laskeutuessa. Puoli vuorokautta laskeutumisen jälkeen kärsin maapahoinvoinnista(=tasapainoelin ylikompensoi aiempaa heilahtelua). Noustessa jännitimme kuinka lähelle reunaa menee ennen kuin kone nousee. Arvioimme että väliä jäi noin kolme metriä.

Silti suosittelen Madeiralla käyntiä, koska Madeira ♥


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, kiva kun kävit!