keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Madeira osa 12, CR7

Mitään jalkapallosta tietävät ymmärtävät mitä tämä päivitys tarkoittaa.

CR7 eli Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro eli tuttavallisemmin Cristiano Ronaldo tai pelkkä Ronaldo, on madeiralainen jalkapalloilija pelinumerolla 7.


Mikään ihan tavallinen takapihan jamppa herra ei ole, sillä hän on Portugalin maajoukkueen kapteeni. Hän on molempi jalkainen laitahyökkääjä, joka osaa pelata kummassa tahansa laidassa. Häntä pidetään yhtenä tämän hetken parhaista jalkapalloilijoista.

Ronaldo pelaa tällä heltellä Real Madridissa, mutta ei ole unohtanut Madeiraa. Hän avannut Madeiran  pääkaupunkiin Funchaliin museon jossa on esillä hänen saamiaan palkintoja. Museossa on mm kaksi kultaista jalkapalloa, joka annetaan vuosittain parhaalle eurooppalaiselle pelaajalle.

Tätä voisi pitää henkilökulttina ja hypetyksen paikkana, mutta minut yllätti se ettei sitä kuitenkaan ollut. Pystit, pokaalit ja junnuvuosien kuvat olivat esillä ilman että katsojalle olisi tullut yliannostusta kehuskelusta.

Paikan löytäminen oli hieman haastavaa, mutta kohtuullisen vaivattomasti paikka löytyi. Mikäli suomalaisia jalkapallofaneja eksyy tälle sivulle laitan kaksi kuvaa joilla suunnistamisen pitäisi helpottua. Osoitetta ei nimittäin ollut yhdessäkään painetussa kartassa! (mikä ei kyllä ollut poikkeuksellista)

Rantakadulta näkyi tällaista.

Ylempänä kujalla oli hyvin vaatimaton kyltti.

Osoite on ainakin tällä hetkellä Princesa Dona Amelia N 10, 9000-019 Funchal, Madeira
Museolla on omat sivut Facebookissa, joten sieltäkin voi tarkistaa sijaintia, aukioloa ja muuta.


Museosta päivä jatkui sitten shoppailun merkeissä.1 kommentti:

  1. Upeet on maisemat! "Rautayrtti" näytti minusta tulikruunulta.. tahtoo tuonne vielä joskus vaeltamaan... ;) t. Saara-serkku

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, kiva kun kävit!